Hundetræning

Er du interesseret i en hvalp fra 1. klasses jagthunde?

Dansk Kennelklubs eksteriør og jagt champion.

DKCH DKJCH Vanghytten´s Kia (DK01910/2016) har haft et godt år 2019.

Kia stillede til SJD´s udstilling i Vissenbjerg, her blev hun i Champion klassen bedste hund i racen.

Kia stillede igen på Ruhår klubbens udstilling i Bredsten, hun stillede i Champion klassen og blev bedste hund i racen.

Til Ruhår klubbens hoved prøve i Præstø stillede hun i vinder klassen om søndagen, her blev hun 2. Vinder med CK og kvalificerede sig til DM.

Kia var til Fuldbrugsprøve i Esbjerg, her fik hun en 1. Præmie med 254 point og var dermed Jagt champion.

Kia var med til DM i Præstø, hun var med over middag som kat.1 hund, men fik ingen placering.

Kia skal parres først i det nye år med Dansk Kennelklubs Eksteriør champion  DKCH Elkru (DK06135/2016) Elkru er i vinder klasse og højt præmieret i efter skuds arbejde. Han har 220 og 232 point på udvidet apporterings prøve, bestået vand og slæbs prøven med 30 point, samt ræve slæbs prøven bestået med max 4 point.

Parringen sker efter Dansk Ruhår klubs avls forskrifter. Begge hunde har A hofter og har et samlet HD avls index på 225 d.d. Der ligger særdeles stærke danske, svenske og tyske blod linjer i begge hunde

Fælles for begge hunde er, at de er særdeles stabile alsidige jagthunde og samtidig har et sådan gemyt, at de virker fortrinlig i hjemmet, som familiens hund.

Kontakt Finn Hove Pedersen ved interesse. Tlf. 22521677.

(Fotos af begge hunde kan ses nederst på siden "Fotos".)

Hundetræning 2020.

Årets hundetræning starter onsdag den 24. marts kl. 19.30 med info / opstartsmøde (uden hund!!) i klubhuset på Harring Hedevej 3, 7752 Snedsted.

Introaftenen vil byde på lidt teori om hunde og hundetræning generelt. Emner som motivation, metoder, holdninger, krav og forventninger vil blive gennemgået.

Hvad er en god jagthund? Hvordan opstiller man mål for det man ønsker at nå med sin hund? Hvordan udføres det i praksis? Der vil være rig mulighed for spørgsmål og diskussion.

Vi håber og forventer at hvis man har købt sig en jagthund, er der også et formål med det, nemlig at den skal bruges på jagt. For at det skal lykkes er det nødvendigt man bruger den fornødne tid sammen med hunden, og ikke kun træner den ene gang om ugen hvor der er hundetræning.

Erfaringen er at jo mere der trænes, jo bedre bliver resultatet.

Der bliver 10 gange træning, med start i uge 14 2019 hos Kaj Verner Nielsen, Irupvej 5, 7752 Snedsted. (Ugedage offentliggøres senere.)

Ret til ændring af dato forbeholdes, se evt. Thylands Avis eller her på siden.

Tilmelding skal ske direkte til Kaj Verner på tlf. 27646127 senest den 20. marts 2019.

Hilsen fra Midtthy Jagtforening.

Hundetræning 2017.

Årets hundetræning starter torsdag den 23.marts kl. 19.30 hos Simon Christensen, Møllevangen 7, Hørdum, 7752 Snedsted, (uden hund!!!). Vi starter med en introduktion til årets hundetræning. Træningen er kun for jagthunde der skal bruges på jagt. Træningen er grunddressur og begyndende apportering (ønsker man udvidet apporteringstræning henvises der til Thy Jagthundeklub).

Aftenen vil byde på lidt teori om hunde og hundetræning generelt. Emner som motivation, metoder, holdninger, krav og forventninger vil blive gennemgået.

Hvad er det der gør en hund "træls" at have med på jagt??. Hvad er en god jagthund?? Hvordan opstiller man mål for det man ønsker at nå med sin hund. Hvordan udføres det i praksis. Der vil være mulighed for spørgsmål og diskussion.

Vi har et håb og en forventning om at, hvis man har købt sig en jagthund, er der også et formål med dette. Nemlig at den skal bruges på jagt. For at det skal lykkes er det nødvendigt at man bruger den fornødne tid sammen med hunden og ikke kun træner den ene gang om ugen, hvor der er hundetræning.

Vi har desværre også en gang imellem set at tingene ikke lykkes som ønsket, og så tror hundeføreren at der kan skabes mirakler onsdag aften på træningspladsen. Men der tager man gruelig fejl. Man kan lige så godt gøre sig det klart at det kræver en indsats at træne en hund så den er anvendelig til jagt.

Erfaringen viser at jo mere der bliver trænet, jo bedre bliver resultatet.

Vi vil her gøre det klart at "det er jer" der skal træne hunden, og os der kan og skal komme med ideer til den videre træning.

Efterfølgende vil træningen køre 10 onsdage, med start onsdag den 29.marts kl. 19.00 hos kaj Verner Nielsen, på Irupvej 5, 7752 Snedsted.

Tilmelding kun ved direkte henvendelse til Kaj Verner Nielsen (27646127) senest søndag den 19.marts.

Hundetræning 2014.

Årets hundetræning hos Kaj Verner er slut. Det har været en forrygende god træning, og såvel hunde som ejere er fulde af begejstring, når talen falder på hvad de har lært og oplevet på dette træningsforløb i foråret. Ingen tvivl om at det klart kan anbefales! Foreningen er stor tak skyldig til Kaj Verner for at dele så rundhåndet ud af sin store kompetence på dette felt.

Kaj Verner har indsendt følgende beretning om forløbet:

Årets hundetræning er slut. Det har været en fantastisk sæson. Vi har aldrig haft så mange dygtige hunde som i år. Til den afsluttende prøve/test havde 5 ud af 17 hunde max. point (100) og yderligere 5 hunde have 98 og 99 point.

Dette fortæller at hundeførerne har været dygtige og har lagt mange timer i opgaven. Men som bekendt er der jo ikke noget der kommer af sig selv.

Bedste hund blev: ”Høegstoft Glenna” (Kleiner Münsterlænder), ejer og fører Michael Svendsen

Nr. 2 blev : ”Simba” (Ruhåret Hønsehund), ejer og fører Martin Gade

Årets fiduspokal gik til: ”Frede” (Cooker Spaniel), ejer og fører Dina Jørgensen.

Kaj Verner Nielsen.

Instruktør.